У Франківську затримали водія з дозою алкоголю в крові, що у 24 рази перевищує норму

29-річний мешканець Івано-Франківська їхав до магазину. Але на півдорозі закінчилося пальне.

Водій залишив свій "ВАЗ 21011", взяв каністру та вирішив іти до заправки. По дорозі нецензурно лаявся з перехожими. Це помітили чоловіки і вони вирішили поспілкуватися з водієм.

Водій викликав поліцію. Патрульним він розповів свою історію та повідомив, що його хотіли побити. Працівники поліції відібрали пояснення в обох сторін та запропонували водію пройти тест на вміст алкоголю в крові. Вимірювальний прилад зафіксував майже смертельну дозу - 4,86 проміле алкоголю в крові водія, що у 24 рази перевищує допустиму норму.

Поліцейські також встановили, що напідпитку водій керує автомобілем вже не вперше. На нього патрульні винесли постанову за ч. 4 ст. 126 КупАП (керування ТЗ особою. яка позбавлена такого права) і склали протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (керування у стані алкогольного сп'яніння). Автомобіль евакуювали.

Нагадаємо, у лютому минулого року водій з 4,89 проміле алкоголю вчинив ДТП на перехресті вулиць Тисменицька-Сєченова. Тоді п'яний водій взагалі не побачив автомобіль, який зупинився попереду на світлофорі.