Понад 8 тисяч прикарпатських вступників уже зареєструвалися на ЗНО

Цьогорічні абітурієнти досить активно реєструються на зовнішнє незалежне оцінювання.

Зокрема за інформацією Українського центру оцінювання якості освіти на ЗНО вже зареєструвалося понад 185 тисяч вступників по всій Україні. До Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти (ІФРЦОЯО), який обслуговує Івано-Франківську, Тернопільську, Чернівецьку, Закарпатську області надійшли реєстраційні матеріали від понад 26 тисяч абітурієнтів з 47 тисяч прогнозованих учасників ЗНО.

«Ми вже отримали реєстраційні матеріали від більше половини прогнозованих учасників «бойового» ЗНО. Зокрема, з Івано-Франківської області прогнозуємо понад 14 00 учасників ЗНО, з них уже зареєструвалося 8 000 осіб. Всі реєструються однаково, не залежно від географії, не може бути, що з однієї області зареєструвалося 30%, а з інших 70%, - коментує заступник директора ІФРЦОЯО Іван Любінець. - На початку потенційні учасники ЗНО завжди розкачуються і починають активно реєструватися вже в березні. Тенденції зберігаються. Задоволені ходом реєстрації, все йде як прогнозували. Немає неприємних сюрпризів».

Традиційно найбільшою популярністю серед цьогорічних вступників користуються тестування з української мови, історії України та математики. І це не дивно, адже незалежне оцінювання з цих предметів є обов’язковим для випускників загальноосвітніх шкіл і результати з них зараховуються як державна підсумкова атестація.

Серед фаворитів також англійська мова та географія. Ці ж предмети закономірно користуються попитом і серед прикарпатців. Зокрема, на тестування з української мови і літератури зареєструвалося понад 8 000 осіб, на історію України – 4 600, математику - 1 600, географію – 1 000, англійську мову – 800.

Нагадаємо, що реєстрація на ЗНО-2019 стартувала 5 лютого і триватиме до 25 березня.

Ольга Мончук.