“Увага! ваша картка заблокована”: як франківці потрапляють на гачок до шахраїв

Поліцейські наголошують, що заяви жителів Прикарпаття, які постраждали від телефонних аферистів, надходять до поліції майже щодня.

Так, днями у 74-річної пенсіонерки з Прикарпаття шахрай видурив понад 50 тисяч гривень, а перед цим на такий же гачок потрапила і молода дівчина з Франківська.

Схема у цих випадках однакова та дуже проста: телефонує чоловік, який представляється працівником банку. Він повідомляє, що платіжну картку було заблоковано, а для її активізації просить продиктувати реквізити.

Отримавши необхідні дані, шахраї знімають з картки кошти, а жертви звертаються до поліції.

Днями у соцмережі застережливий допис оприлюднила мешканка Івано-Франківська.

За словами дівчини, їй зателефонував чоловік, який представився працівником служби безпеки банку, і випитував банківські реквізити та осибисті дані через нібито підозрілі операції за її рахунком.

"Я відразу зателефонувала в банк і передала контакт, з якого до мене телефонували і надіслали SMS. Вони все зафіксували. Будьте обережні!" - додала дівчина.
"Тю, мені стабільно блокують карту ощадбанку, якої в мене ніколи не було...", - прокоментував один з користувачів соцмережі.

Також франківці почали у коментарях ділитися своїми скріншотами SMS-повідомлень.

"І шо думаєте? Є у нас такі, які ту авторизацію таки проходять :-) Проходять не задурно, звичайно- хто пару сотень заплатить, а хто і пару десятків тисяч грн :-) І автомобілі "виграють", хоча в лотерею не грали!" - додав коломиянин.