Франківських школярів навчатимуть робототехніці

1 березня в Івано-Франківську відбулася презентація та видача підручників «Arduino електронна автоматика і робототехніка» у заклади загальної середньої освіти Івано-Франківська. Про це повідомили у Департаменті освіти та науки Івано-Франківської міської ради.

У місті впродовж 2018-2019 років реалізується проект «Навчимо 1000 дітей Arduino робототехніки в школах м.Івано-Франківська».

«Створено навчально-методичний комплекс для навчання і проведення занять. Педагоги міста мали можливість пройти безкоштовне навчання на базі Міського центру науково-технічної творчостіучнівської молоді, щоб оволодіти курсом «Електронна автоматика та робототехніка Arduino», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, в рамках проекту «Навчимо 1000 дітей Arduino робототехніці в школах м. Івано-Франківська» організовано безкоштовні гуртки на базі 13 закладів загальної середньої освіти міста: ЗШ№24,ЗШ№25, ЗШ№23, УГ№1, ЗШ№7, Гімназія№2, СШ№1, ЗШ№2,ЗШ№3, НВК«Школа-гімназія» №3, ПМЛ, Католицька школа-гімназія ІІ-ІІІст. Св. Василія Великого.

Навчаючись безкоштовно Arduino-робототехніці, учні закладають фундамент знань у напрямку програмування,робототехніки, технологій розумного будинку, 3D друку та відновлювальних джерелах електроенергії,застосовують технічні знання на практиці і розвивають свої творчі задатки.