У Коломиї через чужі борги 150 будинків залишилися без світла

Мешканцям масиву регулярно відключають електроенергію, нечебто за борги. Але люди кажуть, що плятать вчасно і навіть збирали гроші, щоб закрити не свої рахунки. Зараз терпець увірвався, і вони прийшли до міської ради з вимогою врегулювати проблему.

Така ситуація, за словами самих мешканців, склалася через те, що масив "Карпатські зорі" підпорядковується садівницькому товариству "Мічурінець", і за електроенергію мешканці платять саме йому, а не постачальнику. І хоча вони оплачують електроенергію у повному обсязі та ще й за більшим тарифом, керівництво цього товариства вирішило їхні гроші віддати за інший район, де була найбільша заборгованість.

Мешканці не збираються платити 33 тисячі гривень, які заборгувало товарство, хоча раніше вже так робили. Тому прийшли до міської ради вимагати допомогти їм.

Місцеві чиновники порадили мешканцям зорганізуватися та напряму укласти договір з енергетиками. Але люди стверджують, що Обленерго відмовляється укладати з ними індивідуальні договори. Тож посадовці пообіцяли допомогти розпочати таку складну процедуру.