Прикарпатський посадовець вимагав хабаря за ліцензію для будівництва

В Івано-Франківську поліція затримала на хабарі інженера з технічного нагляду однієї із Державних установ. Він вимагав 1,4 тис. доларів за сприяння у видачі ліцензії для ведення будівельних робіт високого рівня складності.

Працівники Управління захисту економіки в Івано-Франківській області Національної поліції встановили, що директор фірми, який мав намір займатися будівельним роботами, звернувся до нього по допомогу.

Посадовець пообіцяв за 1 400 доларів владнати всі питання зі службовими особами центрального апарату ДАБІ України.

Сьогодні, 28 лютого, оперативники УЗЕ в Івано-Франківській області, слідчі Івано-Франківського відділу поліції за процесуального керівництва Івано-Франківської місцевої прокуратури затримали чоловіка під час одержання ним хабара.

Наразі йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) КК України та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Відповідно до санкції статті йому загрожує покарання у вигляді штрафу від 750 до 1500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

До того ж встановлюються особи з числа працівників центрального апарату ДАБІ України, які можуть бути причетними до злочинної схеми та суб’єкти господарювання, які отримали у такий спосіб відповідні ліцензії.