Головний лікар Коломийської дитячої лікарні розповів про переваги медичної реформи

Вчора, 27 лютого, у студентському просторі Paragraph відбулася лекція на тему "Медична реформа і з чим її їсти".

Спікером заходу був Олег Токарчук - головний лікар Коломийської дитячої лікарні, дитячий ортопед-травматолог у медичному центрі "Здорова сім'я".

© Галичина/Вікторія Богдан

Олег Токарчук розповів про необхідність медичної реформи, та як обрати сімейного лікаря. За словами Олега Токарчука, медична реформа - це шанс для країни стати більш здоровою і захищеною.

"Я вірю в медичну реформу. Медична реформа - це той важливий інструмент, який допоможе Україні змінитися. Бо ці рефоми, які пропонує міністерство, є цілком раціональними і необхідними", - зазначав лікар.

Головна місія сімейного лікаря, за словами лектора, не вилікувати пацієнта, а зберегти його здоров'я.

"Сімейний лікар - це лікар, який йде з пацієнтом пліч-о-пліч. Він разом з пацієнтом працює над тим, як не хворіти. Якщо ж людина захворіла, то, як швидко і якісно знову стати здоровим", - розповідає Олег Токарчук.

Також він додав, що основний етап реформи почнеться у 2020 році. До нього повинні підготуватися як лікарі, так і пацієнти. До цього часу потрібно підписати декларацію та обрати сімейного лікаря. Якщо ж українець цього не зробить, то уже з 2020 року за консультацію з сімейним лікарем він заплатить з власної кишені.

Автор Вікторія Богдан