Скоро, щоб відвідати Європу, українцям доведеться реєструватися зазделегідь

Європейський союз ухвалив рішення запровадити глобальну електронну систему безпеки, яка зобов'язує громадян країн, що не входять до ЄС, попередньо реєструватися перед відвідуванням європейських країн.

Нововведення стосуватиметься держав, які оформили з Євросоюзом безвіз, серед яких США, Канада, Австралія і Україна. Про це повідомила прес-служба Державної міграційної служби України на своїй сторінці в Facebook.

Зміни полягають у тому, що з 2021 року Євросоюз впровадить глобальну електронну систему безпеки, що дозволить попередню онлайн-реєстрацію громадян, які планують відвідати ЄС за умовами безвізового режиму. Для цього потрібно буде раз у 3 роки (незалежно від кількості подорожей) пройти онлайн-реєстрацію у системі ETIAS. Процес реєстрації буде платним - 7 євро (для осіб молодше 18 років - безплатний) і нескладним.

Головною перевагою нововведення є те, що людина заздалегідь дізнаватиметься про можливі ускладнення з в'їздом до ЄС – наприклад, через порушення європейських міграційних правил, які вона скоїла раніше. Це зменшить кількість відмов безпосередньо на кордоні.