По 10 років позбавлення волі отримали винуватці найбільш резонансної аварії в Україні останніх років

Після майже 13-ти місяців слухань сьогодні, 26 лютого, Київський суд міста Харкова виніс вирок у справі щодо найбільш резонансної ДТП України, в якій загинули шестеро людей.

Трагедія сталася ввечері 18 жовтня 2017 року на перехресті у центрі Харкова. Автомобіль Lexus  RX 350, який мчав на великій швидкості, врізався у Volkswagen Touareg. Від удару Lexus перекинувся та вилетів у натовп пішоходів, що стояли на тротуарі та чекали на зелене світло.

Внаслідок ДТП п'ятеро людей (Олександр Євтеєв, Алла Сокіл, Анастасія Сокіл, Ніна Кобесова, Наталія Умаєва) загинули на місці події, ще шестеро потрапили до лікарні. За тиждень, не прийшовши до тями, у лікарні помирає Діана Берченко.

Одна із постраждалих, Оксана Євтєєва, у цій трагедії втратила чоловіка та сестру, а сама провела декілька місяців в реаніміції.

Жанна Власенко була на 20-му тижні вагітності, коли трапилася аварія. Вона провела у медикаментозному сні кілька тижнів, на щастя, лікарям вдалося врятувати життя і їй, і дитині.

За кермом Lexus була 20-річна Олена Зайцева. Вона була студенткою харківського вишу. Виявилося, що люксове авто зареєстроване на її вітчима – 63-річного бізнесмена Василя Зайцева.

Враховуючи тяжкість злочину, Суд постановив призначити Олені Зайцевій покарання у вигляді 10 років позбавлення волі, а також суд задовольнив цивільні позови щодо відшкодування потерпілим моральних та матеріальних збитків.

Другим винуватецем аварії є водій Volkswagen Геннадій Дронов. Офційно співучасником ДТП він став за два тижна після аварії. До того його допитували як свідка, а сам Дронов наполягав на статусі потрпілого.

Його засудили до 10 років позбавлення волі. Також суд задовольнив цивільні позови щодо відшкодування потерпілим моральних та матеріальних збитків.