На ремонт даху будинку на Грушевського скинулися його мешканці та місто

Зараз тривають роботи з капітального ремонту даху будинку, який знаходиться на одній з центральних вулиць Івано-Франківська.

"Наш дах давно потребував ремонту. Постійно затоплювало, особливо під час відлиги, дощу. Треба було спочатку організувати людей, прийняти рішення на зборах ОСББ. Подали заявку, чекали на фінансування й не раз особисто звертались до міського голови, щоб посприяв. Ще треба привести в порядок фасад, хоча б з вулиці Грушевського, бо то центр міста. Моя мрія: щоб туристи, коли йтимуть з вокзалу, хотіли тут сфотографуватись", – ділиться голова ОСББ "Арка-Вали" Дмитро Заник.

Ремонтні роботи триватимуть ще близько двох тижнів.

Для того, щоб відремонтувати дах свого будинку, співвласники зібрали сто тисяч гривень, участь взяв кожен мешканець. Решту необхідної суми виділило місто - двісті тисяч гривень.

"Є проблема з дахами, багато в поганому стані. Зараз ремонт дахів передбачений в різних програмах. Цей – по програмі співфінансування ОСББ. Труднощі є в тому, що ремонт вартісний, та й знайти підрядника, який би якісно замінив покрівлю, не так просто. Однак роботи йдуть, треба щоб і мешканці були активнішими та долучались", – сказав мер Франківська Руслан Марцінків.