В Івано-Франківську провели EcoForum

Вчора, 24 лютого, в рамках волонтерського проекту EcoMind міжнародна молодіжна організація AIESEC провела одноденний екофорум на тему "Як переробляти сміття та отримати прибуток?".

Захід відвідала кореспондент Галичини Вікторія Богдан. Про що йшла мова на EcoForum та яка його мета, розповідає нашим читачам.

EcoMind - це проект, який спрямований на дванадцяту ціль сталого розвитку ООН, а саме відповідальне споживання та виробництво.

Спікерами заходу стали представники компаній Electrolux Україна, Goodvalley Ukraine та SortSmart.

У виступі на тему "Економія енергоресурсів: менше споживаємо - менше забруднюємо" представники Electrolux Наталія Онисків та Вікторія Воробець розповіли про досвід компанії в оптимізації енергоспоживання та вплив таких нововведень на екологію.

Представники Electrolux Наталія Онисків та Вікторія Воробець

Для збереження навколишнього середовища у компанії запроваджено систему Green Spirit, яка допомагає моніторити та зменшувати використання енергоресурсів.

"Є прямий зв'язок між кліматичними змінами, енергоспоживанням побутової техніки та ресурсами, необхідними для функціонування наших заводів. Наша компанія може стати частиною вирішення проблеми, замість того, щоб бути одними з тих, хто її створює", - зазначають представники компанії Electrolux.

Спеціаліст з охорони навколишнього середовища компанії Goodvalley Ukraine Леся Розметанюк розповідала присутнім про замкнутий цикл виробництва, роботу ферм та заводів.

Представниця компанії SortSmart Марія Федорук у своєму виступі на тему "Відповідального споживання" розповіла, що якщо почати сортувати сміття і передавати вторинну сировину на переробку можна в рази зменшити екологічну забруднюваність планети.

Марія Федорук, представник компанії SortSmart
"Щороку в Україні продукується 11 млн тонн твердих побутових відходів, а кожен українець в середньому генерує більше 250 кілограмів сміття на рік, а більшість відходів опиняється на звалищах", - зазначає Марія Федорук.

Також спікер радила, як почати сортувати сміття та розповіла про мобільні додатки, які допоможуть цьому навчитися.