В ІФНМУ випустили календар з елегантними роботами викладачки

В Івано-Франківському національному медичному університеті презентували календар на 2019. Він ілюстрований вишуканими роботами Галини Григорук.

Галина Григорук є асистентом кафедри загальної практики (сімейної медицини), фізичної реабілітації та спортивної медицини.

Розпочала таку творчість викладачка у 2016 році. З цього часу художниця написала понад дві сотні "квіткових" картин, які можна було побачити на численних виставках. До того ж прикрашений роботами творчого медика і один з кабінетів університетської клініки. Колеги кажуть, що ця кімната розвантажує, спонукає мріяти і робити добро.

У 2018 році Галина Григорук створила серію полотен під назвою "Балет". Влітку минулого року Галини Григорук екпонували ці картини у фортечній галереї Бастіон.

"Витончені балерини уособлюють людську душу у її прагненні віднайти гармонію, — каже авторка. — Хочеться відкрити глядачеві цей дивовижний світ краси і грації".

Тепер ці роботи стали ілюстраціями до нового університетського календаря, повідомляється на сайті ІФНМУ.

"Галина Григорук не тільки чудовий працівник кафедри і викладач, вона ще й чудовий лікар. На мою думку, лікарська професія вплинула на малювання, формування її як художника, а художні моменти впливають на її манеру спілкування з хворими, вона має чудову натуру у спілкуванні, лікуванні. Цей календар буде не тільки у моєму кабінеті, один з них буде й у нашій лікарській, і на всіх ранкових нарадах спонукатиме нас до роботи", - вважає головний лікар університетської клініки Марія Симотюк.
"Коли я дізнався про захоплення Галини Григорук, для мене це був сюрприз. Вона людина дуже скромна, я не знав про ці живописні композиції, але коли побачив їх, то був приємно вражений. Коли в колективі є творчі люди, це завжди є добре. Ті картини, що є у її навчальній кімнаті, цікавлять студентів. Особливо ерготерапевтів, фізичних терапевтів. Я впевнений, що коли вони бачать таку красу, це надихає їх на активне навчання", - говорить професор Василь Міщук, завідувач кафедри загальної практики (сімейної медицини), фізичної реабілітації та спортивної медицини.