На Прикарпатті поліцейські склали 27 адмінпротоколів про порушення виборчого законодавства

Прикарпатські правоохоронці зареєстрували 43 повідомлення про порушення виборчого законодавства.

Про це заявив Володимир Голубош на сьогоднішньому брифінгу щодо забезпечення правопорядку під час проведення президентської виборчої кампанії.

За його словами, вже склали 27 адміністративних протоколів за статтею 212-13 КУпАП (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск). За одним із таких фактів вже є рішення суду. Порушник має сплатити 170 гривень штрафу.

Окрім цього, розпочато одне кримінальне провадження за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу (Службове підроблення). Повідомляється, що на одній із окружних виборчих комісій секретар склала та підписала протокол, в якому було зазначено, що на засіданні брали участь 24 членів комісії, тобто був кворум. Але, як повідомили поліції, насправді були присутні лише 23 членів ОВК. Тепер секретар ОВК нестиме кримінальну відповідальність, якщо цей факт підтвердять, наразі триває слідство.

Також Володимир Голубош додав, що зараз на Прикарпатті працюють дві міжнародні місії зі спостереження за передвиборчою кампанією з Канади та Чорногорії.