Maruv не буде представляти Україну на Євробаченні 2019

Після довгих перемовин НСТУ та співачка MARUV не дійшли згоди щодо участі співачки у конкурсі Євробачення 2019.

Про це повідомляє прес-служба каналу.

Як ми раніше повідомляли, вчора переможиця національного відбору на участь у Євробаченні 2019 отримала від НСТУ контракт на ознайомлення.

Сьогодні на своїй сторінці в Instagram співачка розповіла, що від неї вимагає НСТУ для участі у конкурсі.

MARUV наполягає, що відмова від гастролей у Росії не було принциповим питанням, а відмовилася підписувати контракт через умови, які є для неї кабальними.

"Я - громадянка України, сплачую податки і щиро люблю Україну. Але не готова виступати з лозунгами, які перетворюватимуть мою участь у конкурсі в промо наших політиків. Я - музикант, а не бита на політичній арена", - додала співачка

Зі свого боку в НСТУ ситуацію прокоментували так:

Ситуація, яка склалася навколо нацвідбору цього року, має ознаки політизації. Суспільний резонанс, спроби тиску з боку політичних сил, втручання в дискусію культурних діячів та інформаційних структур країни-агресора фактично спричинили політизацію результатів національного відбору. Суспільний мовник також вбачає в цій ситуації небезпеку ескалації розколу українського суспільства, що суперечить завданням Суспільного мовника (згідно із Законом України про Суспільне мовлення одним з основних завдань ПАТ "НСТУ" є сприяння консолідації українського суспільства (ст. 4. п. 2))
Переглянути цей допис в Instagram

Сегодня наша встреча с НТКУ длилась около семи часов, в результате которой, мы так и не пришли к соглашению двух сторон. За несколько часов до жеребьевки меня попросили участвовать в Национальном отборе на «Евровидение – 2019». Я согласилась и выиграла, и с большой гордостью готова была представлять свою родную страну - Украину на международной песенной арене. Как ранее я говорила, отказ от концертов в России не был для нас принципиальным. Основные разногласия вызвали другие пункты договора, которые, если я подпишу, становятся для меня кабальными. Я - гражданка Украины, плачу налоги и искренне люблю Украину. Но не готова выступать с лозунгами, превращая свое пребывание на конкурсе в промо-акции наших политиков. Я - музыкант, а не бита на политической арене. Я искренне благодарю и ценю каждого, кто в меня верил и голосовал. И прошу вас принять этот факт и не идти на конфронтацию. Это данность сегодняшнего дня. Я хочу дарить свое творчество без цензуры. Завтра я проснусь с новыми силами - побеждать и популяризировать свою музыку в мире.

Допис, поширений MARUV (@maruvofficial)