Франківців вчили грати на джамбе

Сьогодні у вільному просторі "ВДОМА" відбулося відкриття музичної кімнати та майстер-клас із гри на джамбе.

Це черговий захід від проекту "Музичні обійми", який створений для того, аби змінити музичне життя Івано-Франківська. А також підтримати молодих виконавців, традиції та створити для цього нові простори.

Для бажаючих пограти на перкусійних (ударно-шумових) інструментах було представлено маракаси, кахон, тамбурини, бубни, але головним інструментом став африканський барабан – джамбе. Майстер-клас проводив джембіст із Івано-Франківська Анатолій Гошівський.

Спершу музикант зіграв на інструменті, аби показати, як звучить джамбе. Артист показав, як грати, з якою силою потрібно вдаряти та розповів про техніку виконання. Крім цього, розповів про складові інструменту, як налаштовують та які є різновиди джамбе. Згодом інструменти роздали глядачам і кожен охочий спробував сам награти африканську мелодію.

"Не маючи особливих навичків, ми разом виконали музичний твір", - говорить Анатолій Гошівський.

Також співорганізаторка заходу Наталія Наливко анонсувала для глядачів наступну подію проету "Музичних обіймів" - "Таємний концерт", що відбудеться у неділю 3 березня.

Відвідати музичну кімнату можна буде до 7 травня. Також у планах організаторів є створення навчальних занять з гри на перкусійних інструментах.

Автор Роксолана Бабій