В Івано-Франківську говорили про виклики волонтерства

23 лютого у Promprylad.Renovation відбулася дискусія на тему "Працювати не треба вигорати. Виклики волонтерства". Організатором заходу є громадська організація "Ukrainian Volunteer Service".

Його влаштували для місцевих волонтерів та громадських діячів. Спікерами та учасниками дискусії стали Володимир Радевич, Тетяна Котик, Олександр Тусик та Софія Дейчаківська. Модератором була програмний директор Ukrainian Volunteer Service Олександра Завертайло.

Разом із публікою вирішувалися питання, як не допустити вигорання, як працювати ефективно та для чого здійснюється волонтерська робота. Спікери ділилися своїм досвідом волонтерства, розповідали про випадки, які тримають їх у тонусі та спонукають залишатися у цій сфері.

"Наша громадськість не розуміє, хто такий волонтер. Її треба вчити, що є такі люди, які безкоштовно вирішують соціальні проблеми, витрачаючи власні сили та час", - розповідає учасниця дискусії Тетяна Котик.

Також Олександр Тусик зазначив, що кожен волонтер має розуміти, для чого він це робить та що його веде до волонтерства. За його словами, це можуть бути власні життєві обставини, переконання.

"Організації повинні прописувати всі ідеї, цілі та місію. Крім цього, варто приділяти багато часу на розвиток волонтерів, аби уникнути вигорання",- вважає Тетяна Котик.

Також учасники дискусії дали свої пропозиції місцевим волонтерам щодо шляхів підвищення ефективності їхньої роботи.

Автор Роксолана Бабій