Операцію з порятунку туристів у Карпатах завершили

22 лютого під час сходження на гору Попіван (Піп Іван Чорногірський) група затятих туристів з Коломиї опинилася у загрозі. Погода різько змінилася просто на їхніх очах - здійнявся сильний вітер та була дуже погана видимість.

Через це їм довелося розділитися. Чотирьом туристам вдалося дістатися рятувальної групи, щоб попросити про допомогу їхнім товаришам. На превеликий жаль, двоє досвідчених туристів Павло Вінтонюк, який був керівником Станції юних туристів у Коломиї та 26-річний Роман Беркещук заблукали та загинули.

Вчора рятувальники спутили з гори найважчих постраждалих, вони потребували госпіталізації. У чоловіків були обмороженні пальці та пошкоджені очі.

Вже сьогодні, 24 лютого, рятувальники спустили останніх чотирьох туристів, які залишалися ночувати на горі. Близько 12-ї години їх доставили до урочища Погорілець. Після медичного огляду, туристи відмовилися від госпіталізації та повернулися додому.

Також з гори спустили та передали правоохоронцям тіла двох загиблих.

Як повідомляють у прес-службі ДСНС, для операції з порятунку туристів було залучено 48 осіб - 31 рятувальника, 15 волонтерів та 2 військових.