Проект “Інсталяція”: новий погляд на проблеми сучасності

У франківській галереї "Арт на мур" проходить виставка трьох місцевих митців "Інсталяція".

Двоє професіоналів - Василь Демків та Володимир Прокопишин і аматор Олександр Пиндус-Пастух об'єднали свої роботи для проекту, метою якого є привернення уваги суспільства до проблем сучасності. Виставка триватиме до 26 лютого.

Робота Василя Деньків "Вибори"

Ця інсталяція наштовхує нас на роздуми про вибори. Кожен має зробити усвідомлений вибір і взяти на себе відповідальність за майбутнє країни і нації, а не сліпо вірити обіцянкам.

"Вибори – це така процедура, коли єдине джерело влади (народ) зрікається сам себе, зрікається влади і передає її тим, кого потім будуть називати "владою". Коли це все скінчиться? Тоді, коли мізки встануть на місце і перестануть випадати з голів у виборчі урни", - зазначає Василь Деньків.
Інсталяція Василя Деньківа "Вибори"

Олександр Пиндус-Пастух "Міжпорталля"

Автор приєднався до популярного челенджу у соціальних мережах 10yearschallenge, але дещо його змінив. Замість 10 років змін, він проаналізував лише один останній рік. За попередні 365 днів автор, працюючи ветеринаром, врятував 1241 життя. Шприци, ампули і голки у банках символізують законсервовані хвороби.

Робота Олександра Пиндус-Пастуха "Міжпорталля"

Володимир Прокопишин "Життя у ліжку - усвідомлення"

Людство все більше і більше стає залежним від гаджетів, Інтернету, телебачення. Інсталяція показує дві жіночі постаті, які уособлюють роздвоєну особистість. Одна – підкорилася Інтернету і соціальним мережам, а друга досі ж бореться і усвідомлює важливість реальності у своєму житті.

"Це історія однієї людини, яка одного вечора усвідомила, що вона залежна від Інтернету, яка зрозуміла, що життя йде крізь неї, - розповідає автор. - Насправді її життя - вигадка та віртуальність".
Робота Володимира Прокопишина "Життя у ліжку - усвідомлення"

Автор Вікторія Богдан