Франківцям покажуть неймовірний перформанс, який поєднує поезію Шевченка та українські народні пісні

У драмтеатрі презентували авторський проект "Цвіт". Це "Поезія Тараса Шевченка" голосом народної пісні та сучасних українських композиторів – Богдани Фроляк та Валентина Сильвестрова

Мистецький захід відбудеться на сцені Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка 10 березня о 18 годині в рамках проведення Шевченківських днів.

Наталія Половинка та керівник франківського драмтеатру Ростислав Держипільський, який представив гостю прикарпатським журналістам

Автором проекту є театральний центр "Слово і голос", художнім керівником якого є лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Наталія Половинка. Також у перфомансі братимуть участь композитор Богдана Фроляк (фортепіано) та Академічний камерний хор "Cantus" з Ужгорода.

Наталія Половинка розповіла, що проект заснували у 2013 році. З цього часу він змінювався та трансформувався разом із суспільством.

"Цвіт – це тиха розмова з Шевченком як з другом наоднині, це особистий зв’язок кожного з Пророком", - каже автор проекту Наталія Половинка.

Автор Вікторія Богдан