Надія Павлюк розповіла про використання інформаційних технологій в управлінні Пенсійного фонду Прикарпаття

Сьогодні, 21 лютого, вудбулося засідання колегії, при начальнику головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області.

На засідання обговорили підсумки роботи у 2018 році та основні пріоритети діяльності на 2019 рік.

Начальник головного управління Надія Павлюк зазначила, що оптимізація органів Пенсійного фонду України в області не призвела до погіршення надання послуг населенню, а навпаки – наблизила ці послуги до споживачів внаслідок утворення нових пунктів прийому громадян в об’єднаних територіальних громадах. Зокрема, у 2018 році жителям об’єднаних територіальних громад надано 3136 послуг безпосередньо в адміністративних центрах ОТГ.

Також очільниця розповіла про впровадження у роботу органів Пенсійного фонду інформаційних технологій - більше 22 тисяч осіб охоплено смс-інформуванням; майже 35 тисяч людей отримали доступ до веб-порталу; для виготовлення електронних пенсійних посвідчень, які містять цифровий підпис та є одночасно платіжною карткою, прийнято 3111 заяв.

Надія Павлюк також додала, що більше 58% пенсіонерів одержують пенсії у банках.

Також на завданні були окреслені завдання для органів Фонду, серед яких – організація на належному рівні автоматичного перерахунку пенсій, проведення виплат житлових субсидій пенсіонерам у грошовій формі, впровадження стандартизованих підходів до надання послуг та обслуговування громадян, а також розширення спектру послуг, що надаються в об’єднаних територіальних громадах.