За несплату аліментів прикарпатця відправили на примусові роботи, оштрафували та арештували його майно

В лютому минулого року через наявну заборгованість зі сплати аліментів понад шість місяців, державний виконавець склав протокол про адміністративне правопорушення ст. 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також державний виконавець виніс вмотивовані постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України, керування транспортними засобами, полювання, користування зброєю.

Тлумацький районний суд визнав винним боржника у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ст. 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (несплата аліментів), та наклав адміністративне стягнення 120 годин суспільних робіт. В результаті відпрацювання суспільних робіт органом місцевого самоврядування перераховано 2219,83 грн.

До того ж державний виконавець описав та арештував ¼ частини домоволодіння, яка належить боржникові.

Як повідомили в управлінні юстиції, у лютому цього року, відповідно до виконавчого документа, боржник сплатив заборгованість в розмірі майже 20 тисяч гривень, а також майже 10 тисяч гривень штрафу на користь стягувача, що становить 50% від суми заборгованості.