На Прикарпатті викрили групу осіб, які крали нафту із трубопровідних систем

Упродовж 2018-2019 років група осіб розкрадала нафту шляхом незаконного врізання в основні трубопровідні системи та нафтозбірники ПАТ "Укрнафта", після переробки її збували у вигляді пального.

Прокуратурою Івано-Франківської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 204 ("Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів"), ч. 3 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"), ч. 4 ст. 185 ("Крадіжка") КК України.

Як зазначили у прокуратурі, в ході санкціонованих обшуків на території Івано-Франківської, Львівської, Черкаської та Полтавської областей було вилучено понад 250 тонн нафти та нафтопродуктів незаконного походження, обладнання для перекачування, зберігання, підігріву та переробки нафти, а також транспортні засоби, за допомогою яких здійснювалось їх перевезення.

Слідчі ДФС затримали трьох осіб, яким повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 204, ч. 4 ст. 185 КК України. Їм обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи з метою дослідження обставин кримінальних правопорушень.