В Івано-Франківську стартувала виставка «Кольорострім Михайла Дейнеги»

14 лютого в Івано-Франківську у Центрі сучасного мистецтва відкрилася виставки живопису «Кольорострім Михайла Дейнеги».

Впродовж майже трьох тижнів глядачі зможуть побачити більше 30 живописних полотен художника, переважна більшість яких демонструється автором вперше.

«На відкритті було дуже багато друзів художника, колег, шанувальників творчості Дейнеги. Не оминули цю подію і представники влади, зокрема міський голова Руслан Марцінків, а також, колишній чільник міста Віктор Анушкевичус та інші. Роботи Михайла Дейнеги - різні за жанром, колоритом та нестримні у творчому пошуку митця. Але в усіх картинах вирують справжні емоції та почуття, нестримний потік яскравих кольорів та образів!», - йдеться у повідомленні ЦСМ.

Характерною особливістю цієї експозиції є відсутність підписів під картинами. Зі слів автора – це усвідомлений крок, який дає можливість глядачеві творити власний художній образ, не обмежувати свої емоції сприйняття.

Художник також долучився до збору коштів для підтримки франківського митця Володимира Луканя. Одна із робіт - запропонована до продажу, а також встановлена скринька для благодійних внесків.

Галерея Центру сучасного мистецтва працює по буднях, з 9.00 – до 18.00 за адресою: Івано-Франківськ, вул. Марійки Підгірянки, 23. (09.00-18.00).