Жителям Старих Кривотул пообіцяли встановити світлофор

11 лютого відбулася зустріч керівництва Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області із мешканцями села Старі Кривотули Тисменицького району, на якій обговорили питання щодо здійснення заходів із безпеки руху на дорозі Н-10 Стрий – Мамалига.

«Тривогу викликає велика кількість дорожньо-транспортних пригод, що трапляються на цій дорозі в межах села. Дорожнє полотно тут відновлене. Автомобілі мчаться через село, іноді удвічі й більше перевищуючи допустиму для меж населеного пункту швидкість (50 км)», - йдеться у повідомленні САД.

Читайте також: На ремонт гірських доріг виділили 120 мільйонів гривень

«Згідно паспорту на дорогу Н-10, в межах села Старі Кривотули не передбачено світлофору. Враховуючи кількість ДТП на цій ділянці, Служба автомобільних доріг внесла до діючого пілотного проекту влаштування в селі світлофорного об’єкту та освітлення пішохідних переходів. Передбачено також облаштування додаткової автобусної зупинки та ремонт діючих. Будуть продовжені роботи із поточного середнього ремонту, а зокрема влаштування з’їздів-виїздів із сільських вулиць та укріплення узбіч», - йдеться у повідомленні.

Лише від початку року на автошляхах державного значення Івано-Франківської області загинуло і травмувалося понад десяток осіб. Більшість ДТП сталася через необачність водіїв, недотримання Правил дорожнього руху, а зокрема – перевищення швидкості та під час маневрування.

Згідно пілотного проекту, на Прикарпатті передбачено встановлення 29 нових світлофорів із використанням сучасного інтелектуального обладнання, зі влаштуванням освітлення на пішохідних переходах та аварійно небезпечних ділянках. Фінансування – грантові кошти Євросоюзу.