Олег Гончарук відвідав медичні заклади Коломийщини

11 лютого голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук з робочою поїздкою відвідав Коломийський район.

Разом із народними депутатами України Андрієм Іванчуком, Максимом Бурбаком та Володимиром Шкварилюком він побував у центральній районній лікарні та поліклініці.

Посадовці ознайомилися із роботою нового медичного обладнання, яке минулого року було придбано за рахунок коштів бюджетів усіх рівнів, зокрема, оглянули ангіографічний апарат, мамограф та УЗД-апарат.

Читайте також: Для прикарпатського онкоцентру придбали томограф вартістю 43 мільйона гривень

За словами головного лікаря ЦРЛ Петра Лесіва, завдяки новому ангіографу, який почав функціонувати у середині милого року, можна вчасно діагностувати та попередити серцево-судинні захворювання. Так, як зазначив завідувач лікарні, щороку на Коломийщині реєструють 140-150 інфарктів та понад 320 інсультів. Відтак, здійснивши обстеження судин організму на ангіографі, можна вчасно діагностувати захворювання та провести необхідні медичні процедури, зокрема, спрогнозувати захворювання чи попередити його.

«Спільна позиція усіх рівнів влади дозволила розвинути медичну галузь району, забезпечити надання якісно нових медичних послуг жителям Коломийщини та навколишніх районів», - наголосив очільник Прикарпаття.

За словами Андрія Іванчука, пройти обстеження на ангіографі зможуть також жителі Косівського, Городенківського та Снятинського районів, адже в майбутньому Коломийщина стане одним із п’яти госпітальних округів, які функціонуватимуть на території області.