У Тлумацькій ОТГ створять опорну школу

Створення опорної школи в Тлумацькій ОТГ обговорили днями під час публічної консультації, організованої міською радою. У заході взяли участь директори шкіл населених пунктів об’єднаної громади, депутати міської ради та експерти.

Про це журналістові газети «Галичина» повідомив заступник голови Тлумацької міської ОТГ Ігор Мандар. За його словами, створення опорної школи у громаді передовсім дасть можливість покращити якість освіти у профільній школі (10-11 класи). Це також сприятиме поповненню матеріально-технічної бази сучасним обладнанням. Крім того, це буде шлях до створення єдиного освітнього простору в громаді.

І. Мандар запевнив, що після створення опорного закладу не буде понижено у ступенях жодної школи об’єднаної громади, тобто збережуть усі робочі місця.

Голова Тлумацької міської ОТГ Роман Круховський звернув увагу, що головною фігурою у навчально-виховному процесі є дитина, яка має отримувати якісну, конкурентоспроможну освіту, а також, що функціонування опорної школи в громаді сприятиме вирішенню питання фінансування її освітніх закладів.

Оксана ПРОЦЮК.