У 2018 році майже 50 тисяч прикарпатців лікувались від онкологічних захворювань

У 2018 році у Комунальному закладі «Прикарпатський клінічний онкологічний центр» амбулаторну допомогу отримали 49207 пацієнтів. Про це повідомив заступник головного лікаря комунального закладу «Прикарпатський клінічний онкологічний центр» Павло Семенів.
«Стаціонарно у 2018 році проліковано 7811 хворих, з них 8 дітей до 18 років. В умовах денного стаціонару проліковано 2140 пацієнтів», - йдеться у повідомленні прес-служби Івано-Франківської ОДА.

Читайте також: У 2018 році майже 600 франківців захворіли на рак

Павло Семенів зазначив, що якісні показники онкологічної допомоги залежать від вчасної діагностики, яка повністю покладена на медичні заклади загальнолікувальної мережі. При ранній діагностиці та адекватному лікуванні до 90 відсотків хворих з І-ю стадією раку живуть більше 10 років.

Крім того, необхідно пропагувати здоровий спосіб життя, щоб застерегти себе від виникнення злоякісного захворювання. На сьогоднішній день доведено, що 35 відсотків злоякісних новоутворів пов’язані з тютюнопалінням , 30 відсотків – із неправильним харчуванням, адже здоровий спосіб життя – запорука довголіття.