На Долинщині браконьєри вбили козулю

На Долинщині між урочищами Кривий звір та Вишківський перевал, мешканець с. Мислівки на центральній дорозі Р21 Долина-Хуст помітив поранену козулю, яка ходила по трасі, залишаючи за собою кривавий слід. Про це повідомили в Івано-Франківському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

«Чоловік телефоном повідомив про тварину єгеря Людвиківського лісництва ДП «Вигодський лісгосп» Андрія Нича, який відловив та на руках приніс поранену козулю у лісництво. Звідки її негайно автомобілем доставили у Долинське відділення ветеринарної медицини. У лікарні черговий лікар визначив поранення ноги та шиї, як кульові, та провів відповідні хірургічні операції. На жаль, близько півночі, ймовірно від великої втрати крові, самка козулі загинула у приміщенні лісництва, в якій її тимчасово поселили», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Прикарпатті врятували самку яструба, яка прилетіла з Фінляндії

Лісівники зазначають, що у лісових масивах Долинщини почастішали випадки нічних браконьєрських полювань. Єгері нагадують, що полювання у нічний час доби є варварським методом знищення тварин, які перебувають у складних зимових умовах у період великого снігового покриву, важкого доступу до кормів та потребують допомоги з боку людей.

Нагадаємо, на Богородчанщині єгерська служба затримала військовослужбовця з тушею вбитої козулі.