На Івано-Франківщині середня зарплата перевищує вісім тисяч гривень

В Івано-Франківській області середній розмір номінальної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій та їхніх відокремлених підрозділів із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб у грудні 2018 року становив 8334 гривень. Про це повідомили у Головному управлінні статистики в Івано-Франківській області.

«Найвищий рівень заробітної плати у грудні 2018 року спостерігався в фінансовій та страховій діяльності, на виробництві хімічних речовин і хімічної продукції, в добувній промисловості і розробленні кар’єрів, в сфері державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування, на підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, де заробітки працівників перевищили середній показник по області на 47,9% – у 1,7 раза. Найнижчі нарахування заробітної плати зафіксовано у поштовій та кур’єрській діяльності (48% середнього показника по області)», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У 2018 році прикарпатці купили товарів на 22 мільярда гривень

Заробітна плата у грудні 2018 року порівняно з листопадом 2018 року збільшилась на 8,2%, а відносно грудня 2017 року – на 20,2%.

Заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств, установ, організацій області на 1 січня 2019 року становила 23,1 млн.гривень. У структурі загальної суми заборгованості 27,3% припадає на економічно активні підприємства, 72,7% – на підприємства, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом. Основна частина суми боргу із виплати заробітної плати припадає на підприємства промисловості (93% від загальної суми).