На Прикарпатті розмитнили 1800 «євроблях»

З початку дії нових правил розмитнення транспортних засобів з іноземною реєстрацією Івано-Франківською митницею ДФС випущено у вільний обіг 5221 легковий автомобіль, з них – 1802 так званих «євроблях». Про це повідомив начальник Івано-Франківської митниці Василь Ватаманюк.

За його словами, спостерігається збільшення кількості осіб, які мають бажання ввезти та розмитнити легкові транспортні засоби з іноземною реєстрацією.

«Для прикладу, якщо наприкінці 2018 року ми випускали у вільний обіг щоденно близько 140 автомобілів, то на кінець січня цього року такий показник сягнув 300 автомобілів», - зазначив посадовець.

Читайте також: Франківська митниця за добу оформила рекордну кількість «євроблях»

За результатами митного оформлення легкових транспортних засобів, до державного бюджету перераховано 324 млн.грн. митних платежів, у тому числі за автомобілі, якими порушено терміни перебування на території України – 115 млн.грн.

«З метою забезпечення максимальної кількості митного оформлення транспортних засобів громадян на Івано-Франківській митниці встановлено позмінний робочий графік підрозділів митного оформлення з 8 до 17 год. та з 13 до 22 год», - зазначив Василь Ватаманюк.

Також Василь Ватаманюк наголосив, що всі автомобілі, які ввозяться на митну територію України для вільного обігу повинні бути зняті з реєстрації у відповідних органах іноземних держав. Митне оформлення легкових автомобілів, які ввозяться або вже ввезені на митну територію України громадянами, здійснюється у будь-якій митниці на всій території України.

Стосовно Івано-Франківської митниці, то митне оформлення транспортних засобів громадян здійснюється в 6 підрозділах митного оформлення, з них 3 – знаходяться на території м.Івано-Франківська та по одному в м. Долині, Коломиї та Калуші.

Пільговий період, протягом якого громадяни можуть ввезти один автомобіль із застосуванням зниженої ставки акцизного податку діє до 22 лютого 2019 року. До митного оформлення разом з митною декларацією на транспортний засіб, що декларується подаються реєстраційні документи на транспортний засіб, документи, що підтверджують право власності та рахунок-фактура або інший документ, який визначає вартість товару.

Керівник митниці звернув увагу, що з набранням чинності змін до Митного кодексу України та Кодексу про адміністративні правопорушення України, у відповідності до Закону України від 8.11.2018 № 2612-VIII, з 24 травня 2019 року на власників автомобілів з іноземною реєстрацією, які не вивезуть за межі митної території України або не оформлять на митниці транспортні засоби, очікують посилені санкції.