Марцінків бореться зі скандальною забудовою капличкою та розкопками

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків пропонує облаштувати громадський простір на скандальній земельній ділянці поблизу міського озера. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Що стосується подальшої долі цієї території, то наше бачення таке: тут варто облаштувати великий громадський простір імені Героя Небесної Сотні Романа Гурика з капличкою Помісної Української Церкви!», - написав Руслан Марцінків.

Також стало відомо про бажання історико-просвітницького товариства «Меморіал» розпочати розкопки на цій території для виявлення захоронень часів ІІ Світової війни.

«Сьогодні знову зустрілись з громадою та духовенством на вул. Гурика біля міського озера. До нас приєдналось Івано-Франківське обласне історико-просвітницьке товариство «Меморіал», яке хоче обстежити цю територію. Раніше вони знайшли тут штик-ніж часів світової війни, також трагічним фактом стало масове заховання на території жертв комуністичного режиму. Тому є підстави вважати, що ця ділянка приховує ще багато секретів історії...Отож, товариство буде проводити розкопки, місто допоможе з потрібною технікою», - повідомив міський голова.

Нагадаємо, що земельна ділянка площею 4 гектара близько 15 років перебуває в оренді ТОВ «Гаразд-Україна». Компанія планує забудувати територію житловими будинками. Однак, згідно з діючим Генпланом територія належить до зелених зон загального користування. ТОВ «Гаразд-Україна» домоглася судового рішення, яке зобов’язує міську раду внести зміни в Генплан та затвердити детальний план території, який відкриє шлях до забудови земельної ділянки житловими будинками. Водночас, міська рада це рішення суду не виконує.