Представники ОБСЄ цікавились безпековою та соціально-економічною ситуацією в області

23 січня перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка зустрілася із представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, зокрема заступником голови Марком Етерінгтоном. Про це повідомили в прес-службі Івано-Франківської ОДА.

Участь у розмові взяли начальник управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації Олександр Зрайко, директор департаменту соціальної політики ОДА Володимир Корженьовський, заступник начальника управління культури, національностей та релігій ОДА Тетяна Лапка, директор обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк, представники Нацполіції в області та Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

За словами представників місії, метою візиту стало обговорення безпекової та соціально-економічної ситуації в області.

«Для Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ важливо співпрацювати з владою. Ми би дуже хотіли допомогти Україні в межах нашого мандату», - наголосив Марк Етерінгтон.

Марія Савка поінформувала гостей про хід реалізації в області ключових реформ, їх значення для прикарпатців.

«У рамках впровадження реформи децентралізації на Прикарпатті утворено 30 об’єднаних територіальних громад, - зазначила посадовець. – До громад увійшло чверть території області та об’єдналося в громади чверть населення краю. Люди отримали фінансовий ресурс і повноваження розпоряджатися ним на власних розсуд – відновлювати об’єкти соціальної інфраструктури, будувати дороги, ремонтувати заклади соціальної сфери».

Також Марія Савка розповіла про розвиток дорожньої галузі Івано-Франківщини, досягнення у залученні іноземних інвестицій, трансформацію туристичної індустрії.

Окремо було обговорено питання соціального забезпечення учасників Операції об’єднаних сил (АТО), взаємодію з громадськими організаціями області та міжконфесійну ситуацію.

«Івано-Франківська обласна рада першою в Україні визнала учасниками Операції об’єднаних сил добровольців, які боронили територіальну цілісність держави у східних областях. Зокрема, на сьогодні учасниками ООС (АТО) визнано більше 150 прикарпатців. Їм виготовлено спеціальні посвідчення, що дають змогу отримувати соціальні пільги, передбачені обласними програмами, - повідомила посадовець. – Також для сімей бійців за рахунок коштів із державного та обласного бюджетів за час проведення ООС (АТО) придбано 88 квартир».