НАЗК перевірить декларації двох прикарпатських посадовців

Національне агентство з питань запобігання корупції на позачерговому засіданні прийняло рішення про початок проведення повних перевірок 160-ти декларацій топ-посадовців.

У перелік 160 посадовців потрапили заступник голови Івано-Франківської обласної ради Сергій Басараб та перший заступник Снятинської РДА Микола Пішак.

Система автоматично визначила декларації, які в першу чергу підлягають перевірці – це декларації, які набрали більше 2000 балів за встановленими критеріями.

Так, серед перших декларацій, щодо яких розпочаті перевірки, опинились декларації народних депутатів, суддів, заступників міністрів, державних секретарів, голів та заступників державних адміністрацій та міських рад.

Прийняте Національним агентством рішення дозволить перевірити відповідні декларації щодо достовірності вказаних у них відомостей, точності оцінки задекларованих активів, наявності конфлікту інтересів та ознак незаконного збагачення та розпочати виконання взятих зобов’язань відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Україною та Європейським Союзом.