В Івано-Франківську презентували виставку до Дня Соборності

У Державному архіві області презентували виставку «На шляху до соборної України», присвячену100-річчю проголошення Злуки УНР та ЗУНР. Про це повідомили в прес-службі Івано-Франківської ОДА.

На урочисте відкриття експозиції завітав керівник апарату облдержадміністрації Роман Маланій, представники місцевих засобів масової інформації, працівники архіву.

За словами Романа Маланія, соборність стала значущою подією в історії проголошення незалежності України.

«Сьогоденні події вкотре підтверджують, що для збереження цілісності нашої держави нам потрібна єдність, - наголосив посадовець. – Адже лише тоді ми зможемо протистояти іноземній інтервенції, зберегти нашу державну мову, автентичні традиції та культуру».

У рамках виставки було презентовано матеріали сторічної давності, які демонстрували прагнення українців до проголошення незалежності України.

«На переконання сучасних істориків, без проголошення соборності України, можливо, сьогодні не було би й самої держави, - зазначив виконуючий обов’язки директора архіву Любомир Харук. – Як і сторіччя тому, Україна виборює свою незалежність, тому соборність – основа для існування держави».