Україна буде боротися з нелегальною трудовою міграцією до Польщі

Голова Мінсоцполітики анонсував протидію нелегальній трудовій міграції українців до Польщі. Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що відомство планує протидіяти нелегальній трудовій міграції в Польші, інформує Ukr.Media.

За його словами, в сусідній країні працює майже два мільйони громадян України. bЗ цієї кількості працює один мільйон і платять соціальний внесок тільки 400 тисяч українців. Ті, хто працює нелегально, - це сезонні працівники. Всі інші трудові мігранти з України працюють за тією ж схемою, що і їхні «колеги» в Литві.

«У минулому році ми підписали рамкову угоду з Литвою, щоб протидіяти цій проблемі. І, сподіваюся, незабаром підпишемо з поляками. Польща, звичайно, для нас у цьому плані пріоритетна країна, оскільки там найбільше наших трудових мігрантів», - підкреслив він.

За даними польських досліджень, українці в цілому заробляють майже стільки ж, як і самі поляки. Однак практично дві третини українців заявляють, що в сусідній країні виконують роботу нижче їхньої кваліфікації.