Мінсоцполітики: глобальну реформу пенсій в Україні відмінено

В уряді порахували, що перехід на накопичувальну систему пов'язаний з серйозними ризиками для економіки в 2019 році.

Кабінет міністрів України відклав введення накопичувальної системи пенсій у зв'язку з тим, що вона не гарантує виплату пенсій громадянам при погіршенні економічних умов всередині країни. У той же час солідарна пенсійна система влаштована таким чином, що виплати пенсій не будуть зупинені до тих пір, поки в країні є легально працюючі громадяни, інформує Ukr.Media.

Про це повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева, передає прес-служба Мінсоцполітики.

Він зазначив, що в умовах, коли кожен українець працездатного віку буде щомісяця відраховувати певну суму Єдиного соціального внеску, пенсії у солідарній системі не тільки будуть виплачуватися в повному обсязі, але ще і будуть підвищуватися.

У зв'язку з цим міністр закликає українських громадян виводити свої прибутки з «тіні», влаштовуючись на офіційні роботи.

Раніше стало відомо, що Кабінет міністрів заморозив запуск накопичувальної системи пенсійного забезпечення в Україні відразу після того, як підготував практично всі законодавчі процедури для її запуску.

У грудні 2018 року МВФ порекомендував Україні утриматися від планів запуску накопичувальної системи пенсій в 2019 році, оскільки реформа призведе не тільки до зниження надходжень до Пенсійного фонду, але й створить дірку в держбюджеті-2019.