Для скорочення субсидій уряд запускає перевірку побутових споживачів газу

У «Нафтогазі» очікують верификаций побутових споживачів в Україні з березня нинішнього року.

У НАК «Нафтогаз України» підтримують рішення уряду запровадити механізм монетизації субсидій і заявляють про плани перевірити побутових споживачів газу з метою зробити процес надання держдопомоги більш прозорим і скоротити витрати на субсидії з бюджету, інформує Ukr.Media.

Про це повідомив глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв у себе на сторінці в Facebook. Він зазначив, що саме монетизація з верифікацією споживачів є ключовими кроками у енергореформі. Коболєв очікує, що перевірки дозволять виявити маніпуляції і корупційні схеми постачальників на ринку газу.

«Президент, а за ним і уряд, заявили про перехід до виплати субсидій живими коштами вже з березня цього року... Монетизація субсидій і сполучена з нею верифікація бази споживачів - це крок, який усуне ряд маніпуляцій на ринку газу і зробить реформу галузі незворотною», - зазначає Коболєв.

Також голова «Нафтогазу» зазначив, що виплата субсидій грошима буде стимулювати споживачів до економії газу і тепла.

На початку січня «Нафтогаз» запропонував Кабінету міністрів провести верифікацію осіб, які отримують субсидії в Україні, з метою виявлення корупційних порушень з боку постачальників газу.