У благодійному мистецькому проекті «Молодь за Україну» взяли участь хореографічні колективи з Харкова

Завершився VI Івано-Франківський благодійний мистецький проект «Молодь за Україну». В рамках заходу на Прикарпаття завітали творчі колективи з Харкова, зокрема хореографічний ансамбль «Акварельки» (керівники – Ірина та Ігор Животченко), зразковий художній колектив естрадного танцю «Конфеті» (керівник - заслужений артист естрадного мистецтва України Ганна Глібова). Захід заснували культурно-спортивна асоціація «ФЕСТ» (м. Івано-Франківськ) та ГО «Єврокультура» (м. Харків) за постійної підтримки Навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття.

Традиційно благодійний мистецький проект «Молодь за Україну» відбувається у форматі концертів, на яких виступають як місцеві колективи, так і гості. Цього року вони відбулися одразу в двох населених пунктах – селі Бовшеві Галицького району та місті Косові. Тож організатори події висловлюють велику подяку за допомогу в їх організації сільському голові села Бовшева Ганні Очкур та начальнику відділу культури, національностей та релігій Косівської РДА Василю Струку. Зазначу, що глядачі дуже тепло приймали як прикарпатські, так і харківські колективи, дарували гучні овації після кожного виступу.

«Важливо, щоби талановита молодь зі сходу нашої країни приїжджала на Прикарпаття, побачила наш край, познайомилася зі своїми однолітками, поспілкувалася з ними, – зауважила президент культурно-спортивної асоціації «ФЕСТ» Леонілла Жодік. – Намагаємося все організувати так, щоб панувала душевна атмосфера, був час не лише на концерти, а й на спілкування та цікаві екскурсі. Цього року відвідали Національний заповідник «Давній Галич», «Маєток святого Миколая», а також – Манявський Скит, Яремче, Буковель. Харківські колективи дуже задоволенні своєю участю в проекті, поїхали додому з багажем незабутніх вражень та спогадів».

Надія ГОНСЬКА.