На Прикарпатті залізничникам компенсували лише 8% за проїзд пільговиків

У 2018 році «Львівській залізниці» компенсували лише 17,4% від суми витрат на пільгові перевезення у приміському сполученні.

У Чернівецькій та Івано-Франківській областях, де магістраль за 2018 рік сумарно надала послуг із перевезення пасажирів пільгових категорій на понад 10 млн. грн., компенсували заледве 721 тис. грн.

На Івано-Франківщині за звітний період залізничникам відшкодували 577 тис. грн., що становить 8,3% від фактично витраченої суми, у Чернівецькій області відповідно – 143,6 тис. грн. (4,1%).

«Львівська магістраль вкотре наголошує, що у бюджетах обласних, районних рад і адміністрацій, а також міських рад та об’єднаних територіальних громад закладаються суми компенсацій, що не відповідають реальним витратам магістралі за надання цієї послуги. Тож залізничники звертаються до органів державної влади та місцевого самоврядування із проханням уважно поставитися до планування коштів, що призначені для відшкодування за перевезення пасажирів пільгових категорій під час формування бюджетів на 2019 рік», - йдеться у повідомленні «Львівської залізниці».