Рада сьогодні розглядатиме питання ратифікації, змін до закону про вищу освіту та законопроект щодо вдосконалення системи соціальних послуг

Верховна Рада на засіданні 16 січня планує розглянути законопроект №4607 "Про соціальні послуги", а також ратифікувати кілька міжнародних документів.

Про це йдеться в порядку денному ВР, передає Цензор.НЕТ із посиланням на Укрінформ.

На пленарному засіданні в середу депутати планують у другому читанні розглянути проект закону №4607 "Про соціальні послуги". Як ідеться в Пояснювальній записці, законопроект сприятиме активізації реформування системи надання соціальних послуг, залучення до надання соціальних послуг інститутів громадянського суспільства, покращення якості соціальних послуг.

На порядку денному також законопроект №5023 про внесення змін до закону "Про вищу освіту". Він передбачає забезпечення соціального захисту прав та інтересів дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з-поміж них під час вступу до вищих навчальних закладів нарівні з дітьми-сиротами. У першому читанні депутати також планують розглянути законопроект №5054 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення доступу захисника до особи, яка має право на захист" та проект закону №2545 "Про внесення змін до Кримінального кодексу щодо звільнення від кримінальної відповідальності судді".

Згідно з порядком денним, парламентарі мають розглянути проект постанови №8426 "Про Рекомендації парламентських слухань на тему "Стан, проблеми та перспективи охорони культурної спадщини в Україні", а також проект постанови №9109 "Про парламентські слухання на тему "Збалансований розвиток людського капіталу в Україні: завдання освіти і науки".

Традиційно депутати мають розглянути блок питань ратифікацій. Серед них - проект закону №0205 "Про приєднання України до Розширеної часткової угоди про спорт (EPAS)", законопроект №0165 "Про ратифікацію Меморандуму між Кабінетом міністрів України і Урядом Республіки Австрія про взаємний доступ на ринки праці членів сімей працівників дипломатичних представництв та консульських установ", №0199 "Про ратифікацію Протоколу між Урядом України і Урядом Турецької Республіки про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Турецької Республіки про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно" та законопроект №0193 "Про ратифікацію протоколу між Урядами України і Великої Британії та Північної Ірландії про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Урядом Великобританії і Північної Ірландії про усунення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на дохід і на приріст вартості майна, вчиненої у Лондоні 10 лютого 1993 року".