Росія готує масштабний наступ?

Путінські бойовики готують масштабний наступ, привезли купу техніки і зброї.

Терористи на Донбасі і військові формування РФ продовжують порушення обумовлених мінськими угодами лінії відводу важкого озброєння і зосереджують важке озброєння поза певних місць зберігання, говорить українська сторона Спільного центру з контролю і координації, посилаючись на дані ОБСЄ.

Судячи з опублікованої 12 січня доповіді, два дні тому безпілотник ОБСЄ зумів зафіксувати недалеко від Софіївки три 122-мм самохідні гаубиці 2С1 "Гвоздика", п'ять танків (три T-72 і два T-64) і 100-мм протитанкову гармату МТ-12 "Рапіра".

"А 11 січня на південно-заході від Луганська біля Кришталевого (колишній Червоний Промінь) спостерігачі зафіксували зосередження 22 реактивних систем залпового вогню (БМ-21 "Град", 122 мм)", – кажуть в СЦКК.

До того ж, спостерігачі в черговий раз відмічають, що в дислокації озброєнь бойовиків все ще не вистачає 17 самохідних гаубиць 2С1, 10 буксируючих гаубиць (дев'ять 122 мм Д-30 "Жаба" і однією 152-мм 2А65 "Мста-Б") та 5 РСЗВ (БМ-21).

Українська сторона СЦКК розцінює цю ситуацію, як відмову бойовиків дотримуватися Мінських домовленостей, а також те, що вони зневажливо ставляться до своїх зобов'язань.