Поміняти систему опалення в будинку тепер можна без додаткових дозволів

Для реконструкції та капремонту внутрішніх інженерних систем (зокрема, систем опалення та вентиляції) не потрібно отримувати дозвіл Держархбудінспекції. Це стосується як житлових, так і нежитлових будівель. Про це повідомила прес-служба Мінрегіону.

Оновлений Перелік будівельних робіт, що не вимагають документів на їх виконання, і після закінчення яких об'єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію, затверджений постановою Кабміну від 18 грудня 2018 року і вступить в силу після офіційного опублікування постанови.

Дозвіл не потрібно буде отримувати при реконструкції внутрішніх систем:

- опалення, в тому числі, передбачає установку і заміну обладнання індивідуальних теплових пунктів, заміна трубопроводів систем опалення, балансування систем опалення, установка балансувальних клапанів і / або витратомірів, зміна типу систем опалення з однотрубної на двотрубну і / або вертикальної на горизонтальну, встановлення або заміна опалювальних приладів, обладнання опалювальних приладів автоматичними регуляторами температури в приміщеннях, установка і заміну приладів-розподільників та іншого обладнаний я для обліку теплової енергії;

- вентиляції;

- водопостачання та водовідведення, в тому числі, трубопроводів;

- силових і слабкострумових систем, що забезпечують функціонування будівель та споруд.

Нагадаємо, дозвіл також не потрібно отримувати при переплануванні квартири без втручання в несучі конструкції і при утепленні житлових будинків.