Україна виконала вимоги ЄСПЛ і подала проти Росії позов щодо порушення прав наших моряків

Україна виконала вимоги ЄСПЛ і подала проти Росії повноцінний позов щодо порушення прав наших захоплених моряків.

Уряд домагається визнання порушення Росією прав військовослужбовців під час нападу на українські кораблі в Керченській протоці. Про це у Facebook написав заступник міністра юстиції України, уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина, повідомляє Цензор.НЕТ.

"Уряд України завершив виконання доручень суду і подав 7 січня повноцінну заяву у справі №55855/18. І вимагає визнання судом факту порушення Російською Федерацією прав двадцяти чотирьох українських моряків під час незаконного нападу на українські кораблі", - написав він у Facebook.

Уряд вважає, що Росія порушила ст. 2, 3, 5, 6 і 38 Конвенції про права людини.

Україна передасть у ЄСПЛ детальну інформацію про російських військових, які воюють на Донбасі. "Хлопці, ми пам'ятаємо про вас і робимо все, щоб повернути вас із полону!" - написав Ліщина. Україна виконала вимоги ЄСПЛ і подала проти Росії повноцінний позов щодо порушення прав наших захоплених моряків.

Як раніше повідомляв Цензор.НЕТ, розгляд позову мав розпочатися в лютому. За словами Ліщини, крім міждержавного позову від України, окремі позови до ЄСПЛ проти Росії також можуть подавати адвокати захоплених моряків. Деякі з них вже готові звернутися до ЄСПЛ, повідомив кримський адвокат Едем Семедляєв.

ЄСПЛ вимагає від РФ надати документи про стан здоров'я політв'язнів.