Капелани ПЦУ закликають не піддаватися на провокації

КАПЕЛАНИ ПЦУ ЗАКЛИКАЮТЬ НЕ ПІДДАВАТИСЯ НА ПРОВОКАЦІЇ ЩОДО ХРАМІВ РПЦ В УКРАЇНІ.

Синодальне управління військового духовенства Православної Церкви України (ПЦУ) закликає не піддаватися на провокації на релігійному ґрунті, які можуть відбуватися для створення медійної картинки для кремлівських ЗМІ.

«Організатори провокацій закликають застосувати силу до вірян та кліриків РПЦ в Україні. Провокації мають відбуватися на камери для створення медійної картинки «гонінь» та «релігійної війни» в Україні, про які постійно говорять у кремлівських ЗМІ», – йдеться у повідомленні.

Кореспондент Радіо Свобода у Сумах, 6 січня, повідомив про акцію біля Спасо-Преображенського Кафедрального собору УПЦ (Московського Патріархату), в якій взяло участь близько двох десятків активістів. Учасники тримали прапори України та плакат з написом «Переходь в Православну церкву України!» та хештегом «Геть загарбників у рясах». В цей час у соборі відбувалось служіння.

Аналогічні акції пройшли у Львові біля будівлі Кафедрального Свято-Георгіївського собору, та Одесі біля церкви при Свято-Іллінському чоловічому монастирі.

Після Об’єднавчого собору в Києві 15 грудня і створення помісної Православної Церкви України щонайменше 40 громад Української православної церкви (Московського патріархату перейшли до нової Церкви.