РФ сподівається отримати проросійського президента

РФ сподівається отримати проросійського президента після виборів в Україні, тому гальмує питання миротворчої місії ООН на Донбасі, - Єльченко.

Питання миротворчої місії ООН на сході України не розглядатиметься в Радбезі ООН, поки немає принципового рішення щодо неї в "нормандському" або "мінському" форматах.

Всі вони зараз заблоковані, оскільки Росія сподівається отримати проросійського президента після виборів в Україні, заявив в інтерв'ю Укрінформу Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, передає Цензор.НЕТ.

"Для початку справжньої миротворчої операції необхідне рішення Радбезу ООН. Але для того, щоб він почав розглядати це питання, воно спочатку має бути хоча б приблизно позначене в "нормандському" або "мінському" форматі", - пояснив Єльченко.

Міністр оборони Австрії Кунасек додав, що обидва формати, як і трек Волкер-Сурков, зараз зайшли в глухий кут. Це пов'язано з очікуванням Кремля проросійського президента в Україні за підсумками виборів навесні цього року.

"Росіяни не будуть нічого робити до президентських виборів в Україні. У мене є великі сумніви, чи будуть вони щось робити і після, але подивимося... Вони чекають якогось приходу гіпотетичного проросійського президента, який все змінить", - зазначив дипломат.

На думку Єльченка, ці надії не мають шансів втілитися в реальність, оскільки жоден із кандидатів не зможе змінити курс України.

"Ніхто не піде на поступки Росії, тому що сьогодні ця людина вже керуватиме зовсім іншою Україною. І ця Україна просто йому або їй не дозволить цього зробити. Може, такі надії і є в Кремлі - але у них немає шансів справдитися", - зазначив глава української делегації в ООН.