США дадуть Україні зброю

За 2-3 місяці США дадуть Україні зброю і оголосять про нові санкції проти РФ, - Гербст.

Вашингтон може надати Києву зброю і ввести нові санкції проти РФ протягом двох-трьох місяців. Як інформує Цензор.НЕТ, про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив екс-посол США в Україні, директор Атлантичної ради Джон Гербст.

Уже через 2-3 місяці ми побачимо, що США надають зброю Києву й оголосять про нові санкції проти Росії у зв'язку з цією агресією. Думаю, протягом найближчих восьми-десяти, максимум – дванадцяти тижнів з'явиться набагато сильніша відповідь США. І, окрім санкцій, це буде військова допомога Україні. Зараз достатньо аргументів і для надання протикорабельних ракет, і патрульних кораблів, можливо, що й іншого військового обладнання.

"У США вистачає крилатих ракет "Гарпун", в основі дії яких – технології, розроблені 30 років тому, – і це те, що ми вже зараз можемо надати. А можливо, і набагато сучасніші ракети", - сказав екс-посол.

Серед санкцій, які можуть ввести США, Гербст назвав доцільним обмеження проти найбільшого російського банку, або заборона на вхід в американські порти російським судам. Крім того, екс-посол США в Україні підкреслив, що підтримка України в американському Конгресі зараз дуже сильна. "І вона залишиться як мінімум такою ж серйозною, а можливо, ще й посилиться", - вважає Гербст. За його словами Україна вже багато зробила, зміцнюючи свою оборону на сході, і має тепер подумати над посиленням своєї оборони на півдні. І особливо в районі Азовського моря. Можливо, ще й в районі Одеси. "І, сподіваюся, після президентських виборів і виборів в Раду ми побачимо серйозні наміри щодо змін, серйозні реформи" - сказав Гербст.