На Святвечір та Різдво знову прийдуть морози

На Святвечір та Різдво в Україні очікується холодна погода, місцями температура впаде до -11 градусів, - прогнозують синоптики..

Україна буде чи не найхолодніша в Європі. Похолодання прийде вже у четвер, 3 січня. Вдень очікується -1 -6 градусів. У східній частині та на півдні буде тепліше, від 1 морозу до 3 градусів тепла, в Криму до +5 градусів.

Вночі, окрім півдня, в Україні пройде сніг. Вдень 3 січня опади очікуються у західних областях, у північних районах Чернігівщини та Сумщини, а також у Луганській області.

Cиноптики попередили і про хуртовини в кількох областях. Шість регіонів України протягом найближчих днів опиняться в зоні переміщення активного циклону. Це викличе погіршення погоди в цих областях, повідомляє Український гідрометеорологічний центр Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За оперативною інформацією, штормове попередження стосується Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Луганської та Харківської областей. Там очікується ускладнення погодних умов протягом 4-5 січня, зокрема снігопади, місцями дощ, посилення вітру до 15-25 м/с. В окремих районах налипання мокрого снігу та ожеледь, приріст снігового покриву 15-20 сантиметрів.

Такі погодні умови можуть призвести до порушень електропостачання населених пунктів, руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, ускладнення роботи комунальних служб та будівельної галузі. Вдень 5 січня погода має стабілізуватися, а штормові явища залишити разом із циклоном територію України.

Через значні снігопади та хуртовини на Заході у високогір’ї Iвано-Франкiвської та Закарпатської областей очікується значна сніголавинна небезпека.

В Україні прогнозують порівняно теплий січень без надмірних опадів.