Потужний прорив ЗСУ на Донбасі – найкращий подарунок Україні до свят

З'явилися деталі потужного прориву ЗСУ на Донбасі - українські військові зачистили від бойовиків дві третини "сірої зони". Це найкращий подарунок Україні до свят.

З'явилися деталі потужного прориву ЗСУ на Донбасі: найкращий подарунок Україні до свят Командування ЗСУ офіційно підтвердило факт звільнення значної частини території так званої "сірої зони" на Донбасі. Про це повідомив начальник прес-центру Об'єднаних сил Віталій Саранцев.

У заяві йдеться, що в ході численних операцій ЗСУ були звільнені відразу 4 населених пункти в околицях лінії фронту. Саранцев підтвердив опубліковану радником президента Порошенко інформацію про значне просування підрозділів української армії.

Стало відомо, що за вісім останніх місяців ООС підрозділи української армії провели звільнення від бойовиків і російських військових відразу 4 населених пункти: селище Золоте-4 (хутір Вільний) в Луганській області і селища Південне, Шуми і розсадження в Донецькій області. При цьому просування української армії здійснюється в рамках мінських угод, паралельно покращуючи власні позиції і зміцнюючи захист цивільного населення.

Нагадаємо, радник президента України Юрій Бірюков розповів, що ЗСУ зуміли взяти під контроль практично всю "сіру зону" на Донбасі. Про це він розповів у ефірі одного із українських телеканалів. "Від того стану, в якому ми почали в травні 2014 року, дві третини території Донбасу були звільнені. Практично вся" сіра "зона звільнена і взята під контроль", - наголосив радник президента.

Як повідомляв раніше Знай.ua, підгрупа безпеки Тристоронньої контактної групи домовилися про перемир'я в зоні бойових дій на окупованому Донбасі, розповів представник України в ТКГ Євген Марчук. За його словами, режим тиші буде введений з 29 грудня.

У четвер, 27 грудня, була проведена відеоконференція, на якій було вирішено запровадити безстрокове припинення вогню, починаючи з 00 годин 01 хвилин на 29 грудня.