Перший етап відбору до Антикорупційного суду пройшли судді Майдану

Перший етап відбору до Вищого антикорупційний суд успішно пройшли судді, які виносили неправомірні рішення щодо активістів Майдану. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на реліз антикорупційної організації Transparency International Ukraine. Громадські організації сумніваються в доброчесності ряду кандидатів.

Відзначимо, за підсумками першого етапу 113 претендентів продовжать участь у конкурсі. У ради міжнародних експертів є 30 днів, щоб заблокувати сумнівних кандидатів. При наявності сумнівів у добропорядності того чи іншого кандидата вони зможуть ініціювати розгляд цього питання на засіданні з Вищою кваліфікаційною комісією суддів.

"Громадські організації Трансперенсі Інтернешнл Україна, Центр протидії корупції, Фонд DEJURE і Автомайдан проаналізували список кандидатів в антікорсуд і виділили сумнівних претендентів. Серед кандидатів, які успішно склали іспити, виявилися судді Майдану, кандидати з сумнівними доходами, і ті, хто відзначилися особливо неетичною поведінкою" , - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що список сумнівних кандидатів представлять 9 січня.

Відзначимо, згідно з меморандумом з МВФ, Вищий антикорупційний суд має запрацювати до кінця квітня 2019 року.