Гройсман закликав населення не погашати «борги» за газ

У Кабміні України запустили ревізію з допомогою АМКУ і НКРЕКУ регіональних облгазів.

Кабінет міністрів України запускає перевірку всіх обласних постачальників газу спільно з Нацкомісією з регулювання ринку комунальних послуг та Антимонопольним комітетом України на предмет нарахування населенню додаткових боргів за попередні періоди, інформує UkrMedia. Про це повідомив під час засідання парламенту прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

«Я звернувся до НКРЕКУ з проханням провести перевірки всіх облгазів на дотримання законодавства. З монополістами слід діяти жорстко, щоб вони не виходили за рамки закону», - заявив глава уряду.

Гройсман закликав українських громадян «оплачувати газ за чинним тарифом» - по 8,5 гривень за кубометр, а не дорожче, «незважаючи на цифри в платіжках».

Раніше в «Нафтогазі» розповіли, що після підвищення тарифів на газ українцям почали надсилати платіжки з підвищеними витратами і «віртуальними боргами». У держпідприємстві це пов'язують зі спробою зірвати енергетичну реформу.

12 грудня Кабінет Міністрів України прийняв до розгляду і схвалив рішення перевірити всі облгази в країні. Причиною перевірок в уряді називають «нарахування облгазами додаткових платежів» за спожитий газ населенню.

13 грудня Верховний суд визнав незаконними норми споживання газу, затверджені в уряді в 2016 році, і таким чином легалізував донарахування заборгованості в платіжки за газ населенню.